Leerlingen zien hoe docente wordt mishandeld tijdens online les

ISW Hoogeland.
ISW Hoogeland. © Google Streetview
NAALDWIJK - Een docente van ISW Hoogeland in Naaldwijk is tijdens een online les mishandeld door een man. Leerlingen waren hiervan getuige. Dat bevestigt de school aan Omroep West na berichtgeving in De Telegraaf.
De mishandeling was donderdagmiddag, toen de lerares een videoverbinding had met haar klas. Een man, waarschijnlijk haar partner, mishandelde de vrouw terwijl zo'n dertig leerlingen meekeken. Hij zou inmiddels zijn aangehouden en vastzitten. Met de vrouw gaat het volgens de school 'naar omstandigheden goed'. Voor de leerlingen is slachtofferhulp aangeboden.
Vrijdag heeft de school alle andere leerlingen en ouders op de hoogte gebracht. In een brief schrijft de locatiedirecteur van ISW Hoogeland dat er tijdens één van de online lessen sprake is geweest van huiselijk geweld tegen één van de docenten. 'Dit was allereerst voor de docent zelf, maar zeker ook voor de leerlingen die daarvan digitaal getuige waren, een grote schok', is te lezen in de brief.

'Beelden verwijderen'

Volgens de school schijnen de beelden van het voorval in verschillende WhatsAppgroepen rond te gaan. 'We zouden u willen vragen om dit met uw zoon/dochter te willen bespreken en evt. beelden te laten verwijderen. Het voorval zelf heeft al meer dan voldoende impact op de betreffende docent.'
Een woordvoerder van de politie kon het verhaal vrijdagavond niet bevestigen. 'Over zaken in de relationele sfeer doen wij vanwege de privacy geen uitspraken', zegt een woordvoerder.