Instellingen

Noordwijk zet drone in om toeloop naar strand te controleren

© Omroep West

NOORDWIJK - Om te voorkomen dat mensen zaterdag of zondag naar het strand komen, gaat de gemeente Noordwijk dit weekend een drone inzetten. Daarnaast worden er zo'n tweeduizend parkeerplekken afgesloten en gaat de weg naar de Langevelderslag dicht, waardoor strandgangers niet door kunnen rijden naar het parkeerterrein. Verder gaan politie en boa's extra controleren.

De drone gaat volgens een woordvoerder van de gemeente in de gaten houden of het niet te druk wordt op de stranden van de badplaats. 'We gaan de toeloop onder andere op deze manier controleren, om te kijken of de ontmoediging werkt.'

Politie en handhavers in Teylingen en Lisse krijgen dit weekend ook hulp van een drone. Deze houdt de situatie rondom de bollenvelden in de gaten. Voor Hillegom is een vergunning aangevraagd, omdat die plaats dichtbij luchthaven Schiphol ligt.

Warm weer

De parkeerplaatsen in Noordwijk zijn tussen zaterdag 09.00 en zondag 18.00 uur niet te gebruiken. Het gaat om de plekken bij de Waterleidingduinen, het Oosterduinse Meer, Wantveld, Vuurtorenplein, Palaceplein, de Koningin Astridboulevard en de Duindamseslag. Op veel andere plekken in de regio zijn voor de komende twee dagen ook extra maatregelen genomen.

Dit weekend kan het 20 graden worden. Gemeenten willen daarom taferelen zoals twee weken geleden voorkomen. Toen sloot Noordwijk de toegangswegen naar het strand af met hekken, omdat veel mensen de coronamaatregelen negeerden en in grote groepen het strand opzochten.