Boete van 390 euro voor 27 kroegtijgers in café in Waddinxveen

WADDINXVEEN - De gemeente Waddinxveen heeft zondag de eigenaar van horecagelegenheid Bienvenida bestraft. Het bedrijf was ondanks het landelijke verbod toch open. De hoogte van de boete moet nog worden bepaald.

Op het moment van de controle waren er 27 bezoekers aanwezig. Zij hebben allemaal een boete van 390 euro gekregen voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Ook werd Bienvenida een last onder dwangsom opgelegd. Elke volgende keer dat het bedrijf de deuren illegaal opent kan het een boete van 10.000 euro verwachten.

De gemeente Waddinxveen had al langer het vermoeden dat de horecagelegenheid was geopend ondanks de landelijke maatregelen om het coronavirus te remmen. In de nacht van zaterdag op zondag werd er daarom besloten om bij het bedrijf binnen te kijken. Op dat moment bleken er nog 27 bezoekers aanwezig. De bezoekers hielden zich niet aan de verplichting om anderhalve meter afstand te houden. Ook overtraden ze het samenscholingsverbod.


Keiharde aanpak

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis vertelt dat de gemeente bewust hard heeft opgetreden tegen de aanwezigen. 'De maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan zijn duidelijk en helder. We houden 1,5 meter afstand en we vermijden samenscholing. Daarom dient ook deze horecagelegenheid gesloten te zijn. Als mensen deze richtlijnen aan hun laars lappen, treden we daar onmiddellijk stevig tegen op.'

LEES OOK: Café-eigenaar negeert coronamaatregelen, politie doet inval

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS WADDINXVEEN
Deel dit artikel: