Verpleeghuis Wassenaar bouwt huisje voor bezoek: 'Het is echt een meerwaarde'

WASSENAAR - Bij de Claris Zorggroep in Wassenaar hebben ze een oplossing bedacht om hun bewoners toch bezoek te kunnen geven. Het verpleeghuis heeft een huisje in de tuin gebouwd met twee ingangen. Aan de ene kant kan de bewoner het huisje in, aan de andere kant de familie. Gescheiden door een glazen wand kunnen ze elkaar toch zien en spreken.

Om het coronavirus te bestrijden en kwetsbare groepen te beschermen zijn alle verpleeghuizen gesloten en is bezoek niet toegestaan. Voor de meeste bewoners betekent dit dat ze alleen nog maar contact kunnen hebben met hun familie via de telefoon of internet. Bij Claris Zorggroep in Wassenaar is daar nu verandering in gekomen. Voor Inge Stiel was het maandag wel spannend om haar moeder zo te zien. 'Het is drie tot vier weken geleden dat ik haar voor het laatst heb gezien. Ik hoop dat ze het snapt zo met een raam ertussen.'

Willem Holleman van de Claris Zorggroep is blij dat het huisje goed ontvangen wordt. Hij raadt andere verpleeghuizen aan om ook zo'n huisje neer te zetten. 'Ik weet niet waar je ze vandaan moet halen, maar regel het. Het is echt, echt, echt een meerwaarde voor de mensen die hier wonen.'

Lees alles over het coronavirus in onze regio in ons liveblog

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS WASSENAAR
Deel dit artikel: