Geef de zorg een 10! Crowdfunding voor maand lang feestavonden voor zorgpersoneel na crisis

LEIDERDORP - Iedere Nederlander doneert tien euro om zorgmedewerkers te bedanken voor hun grote inzet tijdens de coronacrisis. Dat is het streven van Stichting Nederland bedankt de Zorg. Onder het motto 'Geef de zorg een 10' wil de stichting Nederlanders een tientje laten doneren. Met het opgehaalde bedrag wil de stichting in 2021 een maand lang feestavonden organiseren voor alle zorgmedewerkers van Nederland.
'Zorgverleners in Nederland zetten zich de laatste weken met gevaar voor eigen leven in, in de strijd tegen het coronavirus. Het land heeft veel waardering voor de zorgmedewerkers, blijkt uit meerdere acties. Met deze actie wil de stichting de zorgmedewerkers een groot feest geven zodra de coronacrisis achter ons ligt', vertelt initiatiefnemer Rudo Slappendel.
'Dit is een bedankje van alle Nederlanders voor de zorgmedewerkers. Dus niet alleen een applaus, wat een mooi gebaar is, maar daadwerkelijk een avondje uit', aldus Slappendel.

Gratis, volledig verzorgde feestavond

Vanaf juni 2021 is er dan een maand lang iedere avond een feest voor de zorg. 'Op die manier krijgen de 1 miljoen zorgmedewerkers een onvergetelijke avond aangeboden door alle Nederlanders.' Als het streefbedrag wordt gehaald, betekent dit volgend jaar voor iedere zorgmedewerker een gratis, volledig verzorgde feestavond.
Vanaf 30 miljoen euro, kunnen de feesten doorgang vinden, maar met meer geld kunnen de feesten grootser aangepakt worden. Dan kunnen ook de drankjes gratis aangeboden worden en kunnen er meer artiesten geboekt worden.

Tegelijkertijd steun voor Nederlandse horeca

Via de website www.nederlandbedanktdezorg.nl kan er vanaf nu gedoneerd worden. Ook kunnen bedrijven die willen doneren of een dienst willen leveren, zich aanmelden. Daarnaast kunnen vrijwilligers zich aanmelden om in de voorbereiding en tijdens de feestavonden mee te werken. Ook roept de stichting artiesten op om zich aan te melden om tijdens één of meerdere avonden op te treden. Hiermee worden ook de artiesten gesteund die momenteel kampen met inkomstenverlies door het coronavirus.
'Daarnaast hoop ik dat grote artiesten en bands dit zien en denken: wat gaaf, daar willen wij op het podium staan', zegt Slappendel. 'We hopen dat deze artiesten zich aanmelden om het feest compleet te maken.' Verder zal de 'winst' van de bar-omzet gedoneerd worden aan Koninklijke Horeca Nederland, om zo ook de Nederlandse horeca een hart onder de riem te steken.

Nationale Herdenking

De eerste activiteit van Nederland bedankt de Zorg, wordt een Nationale Herdenking, waarbij de slachtoffers van het coronavirus landelijk worden herdacht. De stichting wil deze herdenking aan het einde van het jaar organiseren.
De stichting hoopt met de hulp van alle Nederlanders het grootste feest ooit te kunnen organiseren, voor een doelgroep die dat zeker nu zeer verdient. Eind april wordt bepaald of er voldoende geld is opgehaald. Mocht het initiatief op te weinig steun kunnen rekenen, dan worden de gestorte bedragen direct teruggestort aan de donateurs.