Krottenkoning verkoopt Huize Ivicke tot twee keer toe aan zichzelf

Het achterterras van Huize Ivicke
Het achterterras van Huize Ivicke © Omroep West
WASSENAAR - Het zwaar vervallen Huize Ivicke is sinds februari van dit jaar twee keer verkocht. Het pand was eigendom van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij van krottenkoning Ronnie van de Putte. Op 7 februari werd het verkocht aan RAP B.V. die het doorverkocht aan Monumenten Restauratie WH B.V. Interessant punt: beide bedrijven zijn gevestigd op het Belgische adres van bedrijven van Van de Putte.
Huize Ivicke langs de N44 bij Wassenaar verkeert al jaren in zwaar weer. Eigenaar Ronnie van de Putte weigert iets te doen aan de restauratie en sinds de zomer van 2018 is het pand gekraakt. De gemeente Wassenaar vond het in november vorig jaar welletjes geweest en besliste dat Van de Putte zijn eigendom moest opknappen, anders zou de gemeente het zelf doen.
Nu blijkt het huis verkocht te zijn. Op 7 februari ging het over van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij naar RAP B.V. Dat bedrijf blijkt een dag eerder te zijn opgericht met als statutaire zetel Amsterdam, maar als correspondentieadres Leopoldslei 2b in het Belgische Brasschaat. Op dat adres zijn een heel aantal bedrijven gevestigd die stuk voor stuk zijn terug te leiden naar het imperium van de omstreden vastgoedmagnaat Ronnie van de Putte.

RAP verkoopt het weer rap

Volgens de gemeente Wassenaar heeft de nieuwbakken eigenaar RAP, Huize Ivicke weer doorverkocht aan een bedrijf dat luistert naar de veelbelovende naam Monumenten Restauratie WH B.V. Een speurtocht leert dat een brief aan dit bedrijf ook gestuurd dient te worden aan het adres Leopoldslei 2b in Brasschaat.
Maar daar houdt het niet op. Monumenten Restauratie WH B.V. heeft als baas: RAP. En RAP heeft als baas een bedrijf genaamd Viggen Fastigheter B.V. Dat bedrijf komt officieel uit Voorschoten, maar heeft slechts één bestuurder: Ronald van de Putte. Met andere woorden, Ronnie van de Putte is de baas van al deze bedrijven, en is dus nog altijd gewoon zelf eigenaar van Huize Ivicke.

Bezwaarprocedure verloren

Van de Putte heeft dus nieuwe bedrijfjes opgericht om Huize Ivicke in onder te brengen. Waarom hij dat doet is niet bekend, ook niet bij de gemeente Wassenaar. Vast staat wel dat hij een bezwaarprocedure die was aangespannen om onder de restauratieverplichting van de gemeente Wassenaar uit te komen, heeft verloren. Huize Ivicke moet nog altijd voor de zomer zijn opgeknapt. Doet Van de Putte dat niet, dan gaat de gemeente aan de slag op zijn kosten. De advocaat van Van de Putte laat weten niet op de recente ontwikkelingen te willen reageren.