Volop lenteweer komende dagen: 'Tot en met eerste paasdag warm weer'

De eerste lentedag
De eerste lentedag © Jolanda Bakker
DEN HAAG - Met een temperatuur van 23 graden, weinig wind en volop zon wordt het deze woensdag genieten. Omroep West-weerman Huub Mizee spreekt van een 'heerlijke lentedag.' En voorlopig blijft het warm lenteweer, al kan er aan de kust soms een koele zeewind opsteken.
Wel heeft Mizee minder goed nieuws voor hooikoortspatiënten. 'Er zijn veel pollen in de lucht', vertelt hij. 'De berkenbomen komen in bloei. Dan gaat ineens hard.'
In de nacht naar donderdag koelt het af tot 9 of 10 graden. Donderdag zien we de zon ook, maar dan zijn er ook wolken. 'Bij een matige noordoosten wind wordt het dan 18 graden. Maar de koek is daarmee nog niet op', benadrukt Mizee.

'Zelfs eerste paasdag lijkt warm te verlopen'

Begin deze week werd verwacht dat na donderdag de kans op een bui groter zou worden, maar inmiddels zijn de verwachtingen veranderd. 'Ook vrijdag is het vrij zonnig en 17 graden en zaterdag halen we 18, 19 of zelfs 20 graden. Zelfs eerste paasdag lijkt warm te verlopen. Pas tweede paasdag wordt het aanmerkelijk koeler, maar dat lijkt slechts tijdelijk te zijn', zegt Mizee.