Drankrijdster zonder rijbewijs rijdt auto opnieuw onder invloed aan puin

De auto van de vrouw na de aanrijding
De auto van de vrouw na de aanrijding © Politie Zoetermeer
ZOETERMEER - Je zou zeggen dat een ezel zich geen tweede keer aan dezelfde steen stoot. Maar voor een 34-jarige vrouw lijkt dat gezegde niet op te gaan. De bestuurster reed dinsdag haar auto in puin, vlak achter het politiebureau van Zoetermeer. En wat bleek: de vrouw reed zonder rijbewijs, omdat ze recent betrapt was op rijden onder invloed. En ook dinsdag was ze met alcohol op gaan rijden.
De klap van de botsing was volgens de politie dusdanig, dat agenten in het nabijgelegen bureau werden opgeschrikt door het lawaai. Voor controle werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht, maar ze bleek niet gewond te zijn geraakt. Wel raakte haar auto ernstig beschadigd door de botsing met een verkeersportaal.
Al snel ontdekten agenten dat de bestuurster recent van de weg was geplukt, omdat ze onder invloed van alcohol was gaan rijden. Sindsdien was haar rijbewijs ingevorderd. Toch stapte ze volgens de politie dinsdag opnieuw in de auto. 'Ook nu bleek de vrouw te diep in het glaasje te hebben gekeken', zegt de politie.

Voor de rechter

Uit bloedonderzoek moet nog blijken hoeveel de automobiliste precies had gedronken. Daarna zal ze zich bij de rechter moeten verantwoorden en wordt ze bij het CBR aangemeld voor een rijgeschiktheidstest.