Illegaal bordeel opgerold in Haagse Schilderswijk

Ramen in de Haagse Doubletstraat
Ramen in de Haagse Doubletstraat © Omroep West
DEN HAAG - De politie en ambtenaren van de gemeente hebben donderdagavond een illegaal bordeel opgerold in de De Heemstraat in Den Haag. Dat heeft de gemeente Den Haag vrijdag bekendgemaakt. In het pand waren dames aan de slag die zouden hebben verklaard normaal in de Doubletstraat te werken. De ramen voor sekswerkers daar zijn op dit moment gesloten vanwege de corona-maatregelen.
De politie kreeg woensdag een anonieme tip binnen dat er in de woning in de Schilderswijk mogelijk een illegaal bordeel zou zijn gevestigd. Uit observaties van het pand bleek dat er inderdaad verdacht veel mensen naar binnen gingen.
Agenten van team De Heemstraat, handhavers van de gemeente Den Haag en medewerkers van het Haags Economisch Interventie Team gingen daarom donderdagavond samen een kijkje nemen. De woning bleek inderdaad te zijn vertimmerd tot een provisorisch bordeel. Er waren drie kamertjes gemaakt, waarin dames aan het werk waren. De bewoner, een 41-jarige Hagenaar, zat zelf op het moment van de inval in de tuin.

Contactberoep

De drie vrouwen die in het pand aan het werk waren kregen een boete voor het overtreden van de noodverordening. Zij oefenden een zogeheten contactberoep uit en dat mag op dit moment niet. De uitbater kreeg ook een proces verbaal omdat hij een illegaal bordeel dreef. Het vermoeden is dat hij nog meer op z'n kerfstok heeft. Dat wordt later nog uitgezocht.