Indrukwekkende afscheidsgroet voor zieke Robert (50): 'Dit vergeten wij nooit meer'

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 50-jarige Robert uit Alphen aan den Rijn is ongeneeslijk ziek. En om te proberen de Alphenaar een beetje uit zijn isolement te krijgen en hem te laten zien hoe geliefd hij is, kwamen zijn collega's dit weekend in actie.

Robert Salemink, die bij een logistiek bedrijf werkte, werd opgehaald door Stichting Ambulancewens en naar een viaduct boven de N11 bij Alphen aan den Rijn gebracht. Daar verrasten tientallen passerende collega’s hem met vrachtwagens, die al toeterend van zich lieten horen.

Daarna werd de Alphenaar naar het stadion van ADO Den Haag gebracht. Daar werd voor de laatste keer, opnieuw onder luid getoeter, afscheid genomen. De zus van Robert laat via de organisator van de bijzondere dag weten dat haar broer het geweldig vond. 'Dit vergeten wij nooit meer', zegt ze. 'Dit zit voor altijd in ons hart.'

Bekijk hieronder beelden van het eerbetoon:

'Erg complex'

Organisator Frank Bakker van stichting Noah4All regelde het afscheid. Hij zet zich al jaren in om terminaal zieke mensen uit de logistieke sector een bijzondere dag te bezorgen. 'Ik kan je vertellen: door alle coronamaatregelen was dit erg complex', zegt hij. Bakker is er zo'n twee weken non-stop mee bezig geweest.

'Uiteindelijk heb ik met iemand van de Landelijke Eenheid van de politie alle regels minutieus uitgeplozen. Uiteindelijk kwamen we tot een bepaalde route. Op deze manier proberen we het isolement, waarin zieke mensen als Robert zitten, te doorbreken.' Deze dag is er ook voor Bakker een om nooit meer te vergeten. ‘Echt overal kippenvel.'

Foto: Noah4All

Meer over dit onderwerp:
AFSCHEID ALPHEN AAN DEN RIJN ROBERT
Deel dit artikel: