Eenzame Haagse ouderen verrast met videoboodschap

DEN HAAG - Verschillende Haagse ouderen zijn vrijdag verrast door het Buddy Netwerk met een speciale videoboodschap. Door de coronacrisis kan de vrijwilligersorganisatie alleen nog via de telefoon eenzame mensen ondersteunen. Vandaag kregen twintig van hen bijzonder bezoek.

Sinds vijf weken heeft Buddy Netwerk alle thuisbezoeken die honderden vrijwilligers doorgaans afleggen geschrapt. Zo'n 400 eenzame ouderen in onder meer Zoetermeer, Rijswijk en het Westland zitten daardoor thuis zonder dat een maatje van het netwerk hen bezoekt of meeneemt voor een wandeling.

Dat telefonisch contact het échte contact niet kan vervangen, merken ze bij het netwerk. 'Eenzaamheid treft een heleboel mensen, zeker nu', vertelt Tessa Kennepohl van het netwerk. 'En we horen van onze cliënten dat ze het één op één contact echt missen. Het gaat hier natuurlijk om een kwetsbare groep en die willen we graag helpen in deze tijd.'

Videoboodschap van Onno

Om het echte contact voor even na te bootsen, hebben twintig maatjes een videoboodschap ingesproken voor hun cliënten. Eén van hen is de Haagse Onno Kipp, die normaal graag kookt voor de 90-jarige Tilly Boreel.

Buddy Netwerk Haaglanden hoopt ook op onder meer Bevrijdingsdag en Moederdag cliënten te verrassen met de speciale videowagen. De organisatie is een actie gestart om daarvoor geld in te zamelen.

LEES OOK: Eenzame ouderen even buddy-loos

Deel dit artikel: