Hagenaar (48) aangehouden voor dodelijke steekpartij Den Haag

DEN HAAG - Bij een steekpartij in Den Haag is vrijdag- op zaterdagnacht een dode gevallen. De politie laat weten dat daarna een 48-jarige man uit Den Haag is opgepakt. De steekpartij is het eerste fatale geweldsmisdrijf in Den Haag dit jaar.

De politie kreeg rond 00.20 uur de melding van het steekincident. In de Weimarstraat werd het slachtoffer zwaargewond aangetroffen, waarna agenten direct begonnen met reanimeren. Een traumateam werd opgeroepen, maar die hulp kwam te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt door de politie. Wat de toedracht is van de steekpartij is evenmin bekend.

Na de steekpartij hielden agenten in de Valkenboslaan een 48-jarige man uit Den Haag aan. Hij was lichtgewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling is de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Groot gebied afgezet

Zaterdagnacht werd vanwege het onderzoek een groot gebied afgezet, waaronder delen van de Fahrenheitstraat, de Valkenboskade en Valkenboslaan. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Het slachtoffer is mogelijk enkele tientallen meters van de plek waar hij overleed, neergestoken. Aan de overkant, waar de Mient de Valkenboskade kruist, lagen onder meer een telefoon, een pet, en een bloedspoor.

'Wat zwaailichten, en linten'

Zaterdagochtend is het bloed inmiddels opgeruimd. 'Ik werd wakker van de wagens die de straat schoon kwamen spoelen', vertelt een oudere vrouw die er woont. Ze gokt dat het rond zes uur 's ochtends geweest moet zijn. Wel weet ze dat het slachtoffer hier om de hoek lag, en wijst naar groene deur aan de zijkant van haar woning.

Net als de rest van de buurt heeft de vrouw er verder weinig van meegekregen. Een man die schuin tegenover de vrouw woont heeft nog gezien dat er gereanimeerd werd. 'Verder waren het wat zwaailichten, sirenes en politielinten', vertelt hij.

Eerdere steekpartij

Vorig jaar januari was het ook raak in een ander deel van de Weimarstraat. Toen werd de 25-jarige Björn doodgestoken na een ruzie op Facebook. De dader, de 27-jarige Richenol de W. kreeg 10 jaar cel.

Twee maanden na de steekpartij besloot de gemeente camera's op te hangen in de Weimarstraat, om overlast tegen te gaan.

LEES OOK: Coffeeshops, huisjesmelkers, armetierige winkels: Remkes pakt Haagse Weimarstraat aan

Weet je meer over de achtergronden van deze steekpartij? Mail naar: sander.knura@omroepwest.nl
Meer over dit onderwerp:
STEEKPARTIJ
Deel dit artikel: