Terminaal zieke Robert (50) overlijdt binnen een week na indrukwekkend eerbetoon

Robert neemt afscheid van zijn collega's
Robert neemt afscheid van zijn collega's © Noah4All
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een kleine week nadat zijn collega's op indrukwekkende wijze afscheid van hem namen, is de ongeneeslijk zieke Robert Salemink (50) vrijdagochtend overleden. De loodsmedewerker uit Alphen aan den Rijn werd afgelopen zaterdag nog door een toeterende colonne vrachtwagens geëerd op een viaduct boven de N11 en bij het stadion van ADO Den Haag.
'Lief broertje, je ging altijd voor de winst maar deze wedstrijd had je nooit kunnen winnen. Ik mis je nu al', aldus zus Anja in een reactie op zijn overlijden. Eerder gaf ze al aan dat haar broer het gebaar van zijn collega's 'geweldig' vond. 'Dit vergeten wij nooit meer', zei ze. 'Dit zit voor altijd in ons hart.'
Truckers nemen afscheid van zieke collega met indrukwekkend eerbetoon
Robert Salemink, die werkzaam was bij een logistiek bedrijf, werd met het eerbetoon verrast door de stichting Noah4All. Die heeft de afscheidsgroet geregeld samen met de stichting Ambulance Wens en haalt ernstig zieke mensen die in de logistieke sector werken uit hun isolement.

Complex door corona

Dat doet de stichting door hen een bijzondere dag te bezorgen. Volgens organisator Frank Bakker was het regelen van deze afscheidsgroet 'erg complex' door alle coronamaatregelen. Hij was er er zo'n twee weken mee bezig. 'Echt overal kippenvel', reageerde Robert Salemink geëmotioneerd.