Twee Hagenaars aangehouden voor liquidatie Belgische zakenman

DEN HAAG - In het onderzoek naar een reeks liquidaties door leden van motorclub Caloh Wagoh heeft de politie twee Hagenaars aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt de het tweetal (33 en 49 jaar) ervan dat zij in 2017 in Spijkenisse een Belgische zakenman hebben doodgeschoten.

De 49-jarige verdachte is aangehouden in zijn cel. Hij was al eerder aangehouden vanwege betrokkenheid bij de beschieting van een woning in het Utrechtse Doorn. De andere verdachte was tijdelijk vrij, maar al wel verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Spijkenisse. De arrestaties vloeien volgens het OM voort uit nieuw bewijs dat naar voren is gekomen.

Het onderzoek richt zich op een groep die een reeks moordopdrachten zou hebben aangenomen, waarvan er in elk geval vijf zijn uitgevoerd. De in december opgepakte Ridouan Taghi is volgens justitie als opdrachtgever bij een aantal zaken betrokken, maar hij is geen verdachte in dit proces. Taghi staat terecht in een ander omvangrijk liquidatieproces, Marengo.

LEES OOK: Verdenking tegen Leids kopstuk Caloh Wagoh uitgebreid met liquidatie Den Haag

Meer over dit onderwerp:
CALOH WAGOH MOORD DEN HAAG
Deel dit artikel: