Zieke burgemeester Voorschoten voorlopig uit de running

Voormalig burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy
Voormalig burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy © gemeente Voorschoten
VOORSCHOTEN - Pauline Bouvy-Koene, de burgemeester van Voorschoten, is na een operatie voor langere tijd uit de running. Dat meldt de gemeente. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit gaat op zoek naar een tijdelijke vervanger.
Tijdens eerdere onderzoeken is bij toeval een afwijking in haar buik gevonden die operatief moest worden verwijderd, zo valt te lezen in de persverklaring over de toestand van Bouvy-Koene. Omdat de herstelperiode hierdoor langer wordt dan verwacht, heeft Bouvy-Koene bij commissaris Smit gevraagd om tijdelijke vervanging.
Smit spreekt op korte termijn met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over de benoeming van een waarnemend burgemeester. Tot die tijd neemt locoburgemeester Paul de Bruijn de taken van Bouvy-Koene waar en vervangt ‘nestor’ (oudste raadslid) Cees Bremmer de burgemeester als voorzitter van de raad. Pauline Bouvy-Koene (61) is sinds oktober vorig jaar burgemeester van de gemeente Voorschoten, na een periode van drie jaar als waarnemer van de Zuid-Hollandse gemeente.