Instellingen

ADO Den Haag stapt naar rechter bij negatieve uitkomst KNVB-vergadering

Vlag met logo van ADO Den Haag
Vlag met logo van ADO Den Haag © Soccrates Images
DEN HAAG - Als ADO Den Haag vrijdag van de KNVB te horen krijgt dat het degradeert uit de eredivisie, gaat de club in beroep. Dat zei advocaat Frans de Weger, die ADO bijstaat, in het televisieprogramma Studio Voetbal van de NOS.
ADO Den Haag staat na 26 wedstrijden op de zeventiende plek in de eredivisie. Normaal gesproken betekent dat na 34 wedstrijden directe degradatie.
De KNVB wil per direct stoppen met het eredivisieseizoen 2019/2020. Dat besluit is genomen nadat het kabinet alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september heeft verboden. Vrijdag komen de clubs en andere betrokkenen samen om de consequenties te bespreken.

'Relatief gunstig programma'

'Mocht het besluit van de KNVB negatief uitvallen, is de kans groot dat ADO het er niet bij laat zitten', aldus De Weger. 'Dan zal de rechter toetsen of de bond mijn cliënt onevenredig heeft benadeeld.'
'In het geval van directe degradatie wordt ADO financieel ernstig getroffen', vervolgt de advocaat. 'In de laatste fase van de competitie doet de club het de laatste jaren juist altijd goed. Daarnaast hebben ze nog een relatief gunstig programma in het vooruitzicht. Dat argument zal dan ook worden aangevoerd.'