Miljoen illegale sigaretten gevonden in loodsen

Er is ook verpakkingsmateriaal gevonden
Er is ook verpakkingsmateriaal gevonden © District8
WATERINGEN - In loodsen in Wateringen en in de gemeente Nissewaard zijn bij een inval een ongeveer 1 miljoen illegale sigaretten gevonden. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) viel de loodsen woensdag binnen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
De Douane vond dinsdag al 728.000 illegale sigaretten in een vrachtwagen die op weg was naar het Verenigd Koninkrijk. Deze vondst leidde naar de twee loodsen. Daar vond de FIOD woensdag ongeveer 1 miljoen illegale sigaretten, vele kilo's tabak en benodigdheden om illegale sigaretten te fabriceren, zoals filters, doosjes en lijm.
Dozen vol illegale sigaretten
Dozen vol illegale sigaretten © FIOD
De drie aangehouden verdachten zijn mannen van 38 en 39 jaar uit Wit-Rusland en een 45-jarige man uit Polen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de FIOD. Ook is een woning in het Westland doorzocht.

'Schatkist benadeeld'

'Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld', schrijft de FIOD. 'Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.'