Nieuw bewijs in liquidatieproces tegen Haagse kopstukken Caloh Wagoh

Politie doorzoekt een clubhuis van Caloh Wagoh in Den Hoorn
Politie doorzoekt een clubhuis van Caloh Wagoh in Den Hoorn © Dennis van Schie (WOS)
DEN HOORN - De twee mannen die deze week in het onderzoek naar een reeks liquidaties door leden van motorclub Caloh Wagoh zijn opgepakt, blijven nog zeker twee weken in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag hun hechtenis verlengd. De Hagenaars hebben volgens het Openbaar Ministerie een Belgische zakenman doodgeschoten.
De 33-jarige en 49-jarige mannen uit Den Haag zouden de moord hebben gepleegd in 2017 in Spijkenisse. De 49-jarige verdachte werd aangehouden in zijn cel. Hij was al eerder aangehouden vanwege betrokkenheid bij de beschieting van een woning in Doorn. De andere verdachte was tijdelijk vrij, maar hij was al wel verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Spijkenisse.
Het OM meldt vrijdag dat in het liquidatieproces tegen kopstukken en leden van de motorclub Caloh Wagoh nieuw bewijs naar voren is gekomen over de moord.

Ridouan Taghi

Dat grote onderzoek, Eris genaamd, richt zich op een groep die een reeks moordopdrachten zou hebben aangenomen, waarvan er in elk geval vijf zijn uitgevoerd. Een kroongetuige heeft een reeks verklaringen afgelegd over hun betrokkenheid bij liquidaties, opdrachten daarvoor en de voorbereiding van moorden..
De in december in Dubai gearresteerde Ridouan Taghi is volgens justitie als opdrachtgever bij een aantal zaken betrokken, maar hij is geen verdachte in dit proces. Taghi staat terecht in een ander omvangrijk liquidatieproces, Marengo.
Op 6 mei is er een volgende tussentijdse zitting in deze zaak.