OM: groomingverdachte die seks had met Gouds meisje maakte zeker tien slachtoffers

© ANP
GOUDA - De rechtszaak tegen een man die ontucht met een 14-jarig meisje uit Gouda gepleegd zou hebben, breidt zich verder uit. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt inmiddels dat hij zeker tien slachtoffers gemaakt heeft.
De man werd eind juli vorig jaar aangehouden. In 2018 zou hij in Gouda seks hebben gehad met het destijds 14-jarige slachtoffer. De verdachte was toen zelf 24 jaar oud. Hij had al twee jaar lang contact met het meisje. Tijdens chats deed hij zich voor als een man van 19, terwijl hij dus enkele jaren ouder was. Op 21 mei 2018 kwam het tot een eenmalige ontmoeting met het meisje in Gouda.
Vorig jaar oktober werd de man uit het Drentse Schoonloo nog vrijgelaten uit voorarrest, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Maar al snel kwam hij weer vast te zitten. De politie kwam erachter dat hij veel meer slachtoffers zou hebben gemaakt. 'Inmiddels gaat het om zeker tien slachtoffers', laat een woordvoerder van het OM weten.

Digitaal kinderlokken

De man wordt niet alleen vervolgd voor ontucht, maar ook voor het maken van kinderporno en voor digitaal kinderlokken, ook wel 'grooming' genoemd. Dinsdag was er een korte zitting over de zaak bij de Haagse rechtbank, waarbij de verdachte niet aan het woord kwam. Op 20 juli komt de zaak opnieuw voor, dan voor de inhoudelijke behandeling. Ook slachtoffers komen dan aan het woord.