Politie neemt illegale medicijnen in beslag bij controle Poolse supermarkt

Bij de Poolse supermarkt zijn honderden doosjes medicijnen in beslag genomen.
Bij de Poolse supermarkt zijn honderden doosjes medicijnen in beslag genomen. © Regio15
HONSELERSDIJK - Tijdens een controle bij een Poolse supermarkt in Honselersdijk heeft de politie woensdagmiddag een grote hoeveelheid illegale medicijnen in beslag genomen. Volgens de politie zijn de medicijnen uit het buitenland afkomstig. De eigenaar van de supermarkt zal binnenkort door de rechter gehoord worden.
Tijdens de controle stuitte de politie niet alleen op ruim 200 doosjes medicijnen, maar kwamen zij er ook achter dat de winkel alcohol verkocht zonder daar een vergunning voor te hebben. Naast de medicijnen zijn daarom ook nog eens tientallen flessen drank in beslag genomen.
In Nederland mogen medicijnen op doktersrecept alleen door apotheken verkocht worden. Minder zware medicijnen zoals paracetamol en neusspray mogen bij drogisterijen verkocht worden, mits de verkoopmedewerkers een speciale opleiding hebben gevolgd. De medicijnen die in de supermarkt werden verkocht kwamen uit het buitenland hadden geen Nederlandse bijsluiter. Omdat de medicijnen uit het buitenland komen is er geen toezicht op deze medicijnen en heeft de politie deze in beslag genomen.
De in beslag genomen medicijnen in Honselersdijk
De in beslag genomen medicijnen in Honselersdijk © politie