Verlaten Velden: Terug naar de bloedstollende ontknoping van hoofdklasse A in 2011

NOORDWIJK - De voetbalvelden liggen er sinds half maart verlaten bij. De competitie is noodgedwongen vroegtijdig beƫindigd en het wachten is op het moment dat er weer gejuicht kan worden vanaf de tribunes. Omroep West doet een rondje langs de verlaten velden van de voetbalclubs uit onze regio. Een mooie manier om nog even na te genieten van de tijden dat de tribunes nog vol zaten. Vandaag: Sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Sportpark Duinwetering zindert op 21 mei 2011 van de spanning. Op het complex zijn zo’n zevenduizend liefhebbers en fans getuige van een bloedstollende ontknoping van de titelstrijd in de hoofdklasse A. Noordwijk en Quick Boys eindigden in het seizoen 2010/2011 allebei op 58 punten. Het doelsaldo van Quick Boys was weliswaar beter, maar volgens de regels mocht dat niet beslissend zijn voor het kampioenschap.

De wedstrijd op het volgepakte Duinwetering was meer spannend dan goed. Na negentig minuten spelen was er door beide ploegen nog niet gescoord. De verlenging zou uiteindelijk de beslissing brengen.

Rood-wit zegeviert

Stefan Mertens schoot Noordwijk na een mooie combinatie met Joost Leonard naar het kampioenschap. Noordwijk werd kampioen van de Hoofdklasse A en promoveerde daarmee naar de topklasse.

In de maand mei publiceert Omroep West iedere week beelden van een verlaten sportpark. Zaterdag lees je op onze site in de app een verhaal met Katwijk-trainer Jan Zoutman, die door het coronavirus door de achterdeur afscheid heeft genomen van zijn club.

Deel dit artikel: