Extra surveillance in Rijswijk na verschillende autobranden op drie avonden

Een autobrand maandagavond aan het Don Boscolaantje in Rijswijk
Een autobrand maandagavond aan het Don Boscolaantje in Rijswijk © Regio15
RIJSWIJK - De gemeente Rijswijk gaat extra surveilleren bij het Don Boscolaantje vanwege een reeks autobranden. Dat zegt burgemeester van Rijswijk Michel Bezuijen. Afgelopen zondag-, maandag- en dinsdagavond gingen daar meerdere auto's in vlammen op.
De reeks autobranden aan het Don Boscolaantje begon zondagavond toen er op een parkeerterrein een auto uitbrandde. Maandagavond ging er op dezelfde locatie een auto in vlammen op waarbij een busje dat daarnaast stond, beschadigd raakte. Ook dinsdagavond was het raak: een auto brandde volledig uit.
'Als gemeentebestuur nemen wij deze zaak zeer serieus en spreken we onze afkeer uit over wat daar gebeurd is', aldus burgemeester Bezuijen. 'Uiteraard zijn wij ook begaan met de emotionele en materiële schade die de eigenaren van de auto's hebben opgelopen.'

Dader(s) opsporen

Bezuijen heeft aan de toezichthouders en het buurtpreventieteam Oud-Rijswijk gevraagd om het Don Boscolaantje extra in de gaten te houden tijdens hun surveillancerondes. Ook buurtbewoners worden aangespoord om verdachte situaties meteen te melden.
Volgens de gemeente Rijswijk doet de politie verder onderzoek naar de branden en de gepleegde strafbare zaken 'om te voorkomen dat er meer autobranden plaatsvinden en om de dader(s) op te sporen'.