Universiteit Leiden gaat uit van digitaal onderwijs tot minimaal februari 2021

Academiegebouw van Universiteit Leiden
Academiegebouw van Universiteit Leiden © ANP
LEIDEN - De Universiteit van Leiden verwacht dat komend collegejaar ook bijna al het onderwijs digitaal zal zijn. In een mail aan de docenten stelt de onderwijsinstelling dat het zeer waarschijnlijk is dat tot februari 2021 geen regulier onderwijs kan worden gegeven.
Hoewel de focus ligt op digitaal thuisonderwijs, zullen er wel onderwijsactiviteiten zijn op de universiteitscampus. Hoe dat wordt ingevuld is nog onduidelijk. Dit omdat de kabinetsmaatregelen voor september (start collegejaar) nog niet bekend zijn. Eerder maakte de universiteit al bekend dat sowieso geen fysiek onderwijs is tot september.
Studenten die volgend jaar beginnen aan een studie worden in kleinschalige tutorgroepen gezet. Op die manier kan een nieuwe student toch contact hebben met docenten op een voor hem of haar nog onbekende universiteit.

Onderzoekers eerder aan de slag

Voor internationale studenten wordt een andere uitzondering gemaakt. Omdat er overal ter wereld andere reisrestricties zijn, kunnen ze op verschillende momenten starten met onderwijsactiviteiten op de campus.
De universiteit verwacht dat mensen die onderzoek doen sneller aan de slag kunnen op de campus. Niet al het onderzoek kan thuis worden gedaan omdat de benodigde apparatuur op de universiteit is, of omdat belangrijke gegevens de deuren van de onderwijsinstelling niet mogen verlaten. Daardoor hebben een aantal onderzoeken achterstand opgelopen.