Nieuwe aanhouding in Caloh Wagohproces

DELFT - Er is dinsdag een nieuwe verdachte aangehouden voor de moord op een Belgische zakenman in Spijkenisse in 2017. Het gaat om een 42-jarige man uit Delft. Dat maakt het OM vandaag bekend tijdens het liquidatieproces Eris tegen kopstukken van motorclub Caloh Wagoh.

In totaal zijn er drie verdachten aangehouden voor de moord op de zakenman. De rechtbank beslist deze week of zij langer vast blijven zitten. Hun strafzaken worden dan waarschijnlijk toegevoegd aan het Erisproces.

Twee andere verdachten komen uit Den Haag en zijn in april dit jaar aangehouden. Zij werden in 2018 ook al aangehouden toen hun DNA werd gevonden op brandende kleding in de buurt van de plaats delict, maar zijn toen na enige tijd weer vrijgelaten. De man die dinsdag is aangehouden zou hun chauffeur zijn geweest. Volgens justitie is hij president van de Haagse afdeling van de motorclub Chaloh Wagoh.

Proces

Het liquidatieproces Eris draait inmiddels om elf moordopdrachten. Vijf daarvan zijn er gelukt. Leden van motorclub Caloh Wagoh zouden de moorden in wisselende samenstelling hebben gepleegd voor meerdere opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers is de bekende crimineel Ridouan T.

In het onderzoek naar deze moordopdrachten zijn nieuwe feiten naar boven gekomen die de arrestaties van de mannen mogelijk heeft gemaakt.

LEES MEER: Moord op bestelling, volg hier de zitting in het Caloh Wagohproces

Deel dit artikel: