Kleuterjuf Miranda maakt prentenboek over coronatijd: 'Belangrijk om angsten een plek te geven'

Juf Miranda (24) neemt haar kleuters mee op corona-avontuur
Juf Miranda (24) neemt haar kleuters mee op corona-avontuur © Omroep West
ZOETERMEER - Hoe begin je de schoollessen voor de allerkleinsten als de coronacrisis dat weer toe laat? Met die vraag liep de 24-jarige Miranda Bronstring uit Zoetermeer rond, niet lang nadat half maart de scholen hun deuren moesten sluiten. Ze besloot een prentenboek te maken voor haar kleuters, met twee knuffels in de hoofdrol.
Ze heeft er vier weken bijna onafgebroken aan gewerkt: 'De avonturen van Naomi en Leon, in coronatijd'. Een boekje waarin een vos en een haas avonturen beleven. Alles wat kinderen de afgelopen periode thuis hebben meegemaakt komt aan bod. Van de berenjacht, waarbij buren werden opgeroepen om een knuffel voor het raam te plaatsen, tot aan thuisonderwijs.
'Het is belangrijk om komende maandag een goede start te maken en ruimte te geven voor de ervaringen en verhalen van mijn kleuters', vertelt juf Miranda. 'Zo'n periode heeft niemand ooit meegemaakt, dus ik zocht een manier om laagdrempelig deze coronatijd bespreekbaar te maken.

Klassenmascottes

Ze besloot de twee knuffels die de kinderen uit haar klas kennen als de 'klassenmascottes' te gebruiken voor het verhaal. Het is een avontuur geworden waarin de dieren op zoek gaan naar de kinderen en uiteindelijk alles weer goed komt. Het boekje is geheel in eigen beheer gemaakt.
Na negen weken gaan op 11 mei de basisscholen weer open en zal juf Miranda haar kleuters van De Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs weer ontvangen. 'Daar kijk ik heel erg naar uit', lacht ze. 'Ik heb ze erg gemist.'
LEES OOK: Het nieuwe zwemmen: zes kinderen per les en looproutes in zwembad