Aleksandar Rankovic nieuwe trainer van ADO Den Haag

DEN HAAG - ADO Den Haag is in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij Aleksandar Rankovic. De club zette in eerste instantie vol in op Maurice Steijn, maar meerdere gesprekken met de Hagenaar hebben uiteindelijk niet geleid tot een samenwerking. Daarna schakelde ADO door naar de Servische voormalig voetballer van de club.

In het Cars Jeans Stadion zal Rankovic geassisteerd worden door oud-ADO-speler Richard Knopper en de Italiaans-Nederlandse voetbaltrainer Michele Santoni. Rick Hoogendorp zal bij de residentieclub terugkeren als spitsentrainer.

Rankovic is op dit moment bij Sparta Rotterdam assistent-trainer van oud-ADO-coach Henk Fraser en heeft een verleden in Den Haag. De Serviër speelde van 2005 tot 2010 meer dan honderd wedstrijden in het geel-groene shirt van de club. Na zijn spelerscarrière werd hij jeugdtrainer binnen de Haagse jeugdopleiding.

Alan Pardew

In de zomer van 2017 vertrok Rankovic uit Den Haag en werd assistent-trainer van Henk Fraser bij Vitesse. Met die club won de 41-jarige Rankovic de KNVB Beker. Toen in maart 2018 bekend werd dat Fraser de overstap naar Rotterdam maakte om hoofdtrainer bij Sparta te worden, volgde de Serviër hem.

ADO brak begin mei met Alan Pardew, onder wiens hoede de Haagse club op de zeventiende plek eindigde. Omdat de KNVB de competitie ongeldig heeft verklaard, is de club niet naar de eerste divisie gedegradeerd. De Engelsman kreeg de ploeg na het vertrek van Fons Groenendijk niet aan de praat. Pardew wilde zelf langer bij de club blijven, maar dat zag ADO niet zitten.

Steijn en Fraser

Met de komst van Rankovic wordt de vacature van hoofdtrainer weer ingevuld. De voormalig middenvelder van de Haagse club begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Na de ervaren Pardew en Groenendijk kiest de Haagse club nu weer voor 'jonge' trainer. Dat deed de residentieclub eerder bij de aanstelling van Maurice Steijn (2011) en Henk Fraser (2014).

LEES OOK: ADO Den Haag zet in op nieuw huwelijk met Maurice Steijn

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG ALEKSANDAR RANKOVIC
Deel dit artikel: