Concert van Editors in het Haagse Zuiderpark gaat definitief niet door

Zanger Tom Smith van Editors tijdens hun optreden in Paard
Zanger Tom Smith van Editors tijdens hun optreden in Paard © ANP
DEN HAAG - Het is niet gelukt om een vervangende datum te vinden voor het concert van de populaire Britse band Editors in het Haagse Zuiderpark. Dat heeft concertorganisator MOJO vrijdag bekendgemaakt. Het concert zou plaatsvinden op 27 juni in het Zuiderpark in Den Haag, maar vanwege het verbod op evenementen en concerten in heel Nederland is het nu definitief afgelast.
Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen heeft het kabinet het verbod op evenementen verlengd tot 1 september. Hierdoor is het niet mogelijk gebleken om een alternatieve datum te vinden voor het buitenlucht. Kaartkopers hebben een mail met informatie ontvangen over de annulering. Hierin staat dat kaartkopers automatisch (naar verwachting eind juli) een tickettegoed ontvangen. Deze kan binnen twee jaar worden verzilverd.
Wie geen gebruik wil maken van het tickettegoed kan tot 6 juni via een contactformulier geld terugvragen. Het aankoopbedrag wordt dan uiterlijk drie maanden na 27 juni teruggestort. Hierover zijn afspraken gemaakt door de culturele sector met de overheid. Maar MOJO spreekt de hoop uit dat kaartkopers gebruik maken van het tickettegoed, zodat op die manier de economische klap van de coronamaatregelen in deze sector opgevangen kunnen worden.

Kings of Leon en Snow Patrol

Over het concert van Kings of Leon, Snow Patrol en Stereophonics op 26 juni in het Haagse Zuiderpark is nog geen definitief besluit genomen. Volgens de website is het concert uitgesteld, maar is er nog geen nieuwe datum bekend.
Zanger Gary Lightbody van Snow Patrol
Zanger Gary Lightbody van Snow Patrol © ANP