Stembus open voor Eeuwige Roem Top 100

© Omroep West
DEN HAAG - Er kan gestemd worden! De voorman van De Règâhs, Johan Frauenfelder, opende vrijdagochtend de stembus van de Eeuwige Roem Top 100. De Haagse flamencogroep stond vorig jaar verrassend op nummer 3 van de jaarlijkse hitlijst met het nummer De meisjes uit Den Haag. Dit jaar is het de vijfde keer dat luisteraars van 89.3 Radio West kunnen stemmen op popklassiekers.
Frauenfelder vertelde nog steeds vereerd te zijn met de hoge notering van vorig jaar. Op 2 stond toen Procol Harum met Whiter shade of pale en op nummer 1 Queen met Bohemian rhapsody. 'Ja, Queen dat is zulke supermuziek! Dan mag je alleen maar heel dankbaar zijn dat je ergens in de buurt komt in zo'n lijst. En Procol Harum is ook prachtig. De tekst gaat nergens over wat mij betreft, maar het is een onwijs mooi nummer', zei de Haagse zanger.

Roemlijst

De Eeuwige Roem Top 100 komt voort uit het Radio West-programma 'Aan de Bak' waarin Patrick van Houten elke werkdag het muzikale spel 'Eeuwige Roem' speelt. Drie platen strijden steeds om de eer. Een kandidaat kiest één plaat die er uit gaat en zet daar een ander nummer voor terug. Een single bereikt de status van eeuwige roem als hij zeven dagen vol maakt in het spel. Dan verhuist het nummer naar 'de Eeuwige Roemlijst' van Aan de Bak. Sinds april 2012 hebben ruim 450 platen de roemlijst bereikt. Daar kan op gestemd worden. Dat kan tot woensdag 27 mei 12.00 uur.

Uitzending

De Eeuwige Roem Top 100 wordt uitgezonden op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, tussen 9.00 en 19.00 uur op 89.3 FM Radio West.