Twee surfers overleden in zee bij Scheveningen

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig
Hulpdiensten zijn massaal aanwezig © Regio15
DEN HAAG - Twee van de surfers die door de reddingsdiensten maandagavond uit het water bij het Noordelijk Havenhoofd zijn gehaald zijn overleden. Dat bevestigt de politie.

UPDATE: Inmiddels vijf watersporters overleden bij Scheveningen

Een groep van acht surfers kwam maandag rond 19.15 uur op de zee voor Scheveningen in de problemen. Daarvan zijn er volgens een woordvoerder van de brandweer zeven uit het water gekomen of gehaald, van wie er twee zijn overleden en één naar het ziekenhuis is gebracht. Van die groep is nog één persoon vermist. Daarnaast kregen de hulpdiensten meldingen dat er twee zwemmers in problemen gezien zouden zijn. Ook naar hen wordt gezocht. De zoekactie is maandagavond rond 22.30 uur gestaakt en gaat dinsdagochtend verder.
Mensen alarmeerden de Kustwacht, die direct een grote reddingsoperatie opstartte. Ambulances, brandweer, KNRM en traumahelikopters werden ingezet. De reddingswerkers konden drie mensen uit het water halen, waarvan er twee gereanimeerd moesten worden. De hulp kwam echter te laat en deze personen zijn ter plaatse overleden. Waarnemend burgemeester Johan Remkes leeft intens mee met de nabestaanden.
Het derde slachtoffer was volgens de Kustwacht wel aanspreekbaar en vertelde dat ze met een groep van zes personen aan het surfen waren. De zoekactie naar de andere vermisten wordt daarom voortgezet. Door de harde wind schuimt de zee heel erg, wat de zoektocht volgens de woordvoerder van de Kustwacht bemoeilijkte.