Instellingen

Johan Remkes: 'We leven intens mee'

Johan Remkes.
Johan Remkes. © ANP
DEN HAAG - Waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag leeft intens mee met de nabestaanden van de twee watersporters die maandagavond omkwamen nadat ze in de problemen kwamen bij het Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen. Dat zegt hij in een schriftelijke verklaring.
'Dit is in de eerste plaats een persoonlijk drama voor de nabestaanden van de slachtoffers en voor naasten die nu nog in onzekerheid verkeren. Toen aan het begin van de avond een groep mensen ging surfen, had niemand verwacht dat een deel niet thuis zou komen. Ik spreek namens elke Hagenaar en elke Scheveninger als ik zeg dat we intens meeleven en aan de zijde van de naasten staan.'
Daarnaast prijst Remkes de hulpdiensten: 'De hulpdiensten hebben een grote reddings- en zoekactie opgezet. Vanuit de lucht, vanaf het land en op het water hebben zij alles op alles gezet om de vermiste personen te vinden. Dat gebeurde onder moeilijke omstandigheden: harde wind, ruwe zee en ondergaande zon. Ook op de hulpdiensten had deze situatie grote impact. Zij hebben erg dapper werk verricht.' Remkes is maandagavond ter plaatse geweest op Scheveningen.