Instellingen

Zoekactie naar vermiste watersporters hervat: 'We gaan door zolang als het kan'

De zoektocht naar de vermiste watersporters bij Scheveningen is dinsdagochtend hervat. I
De zoektocht naar de vermiste watersporters is dinsdagochtend vroeg 12 mei hervat bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. De kustwacht, politie, brandweer en KNRM zijn op zoek naar mogelijk nog drie vermisten, vertelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden. © Regio15
DEN HAAG - De zoektocht naar vermiste watersporters bij het Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen is dinsdagochtend rond 5.45 uur hervat. Hoeveel mensen er precies worden vermist, was bij de start van de zoektocht nog onduidelijk.
Een groep watersporters kwam maandagavond in de problemen bij Scheveningen. Twee van de zeven mensen die 's avonds uit het water werden gehaald, zijn maandagavond overleden. Een van hen is naar een ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten hebben maandagavond tot 23.00 uur gezocht. Toen moesten ze hun zoekactie staken vanwege de duisternis.

Bedrukte sfeer

Er wordt dinsdagochtend gezocht door de kustwacht, de KNRM - met meerdere boten - en met een helikopter. 'En er is ondersteuning van de politie en de brandweer langs de kant', vertelt John Kardol van de brandweer. 'We gaan door zolang als het kan.'
Volgens onze verslaggever Miranda van Dam hangt er een 'bedrukte sfeer' op het strand. 'Je ziet veel surfers langs de kust staan met de handen op de rug, turend naar de zee. Het blijft vooralsnog onduidelijk wat er zich hier precies heeft afgespeeld.' Een groep mensen legt bloemen neer op het strand.