Vier jongeren opgepakt voor mishandeling man (53) na opmerking over anderhalve meter afstand

DEN HAAG - De politie heeft dinsdagochtend vier jongeren aangehouden voor de mishandeling van een man op woensdagmiddag 25 maart op de Laan van Wateringse Veld in Den Haag. Door de mishandeling liep een 53-jarige man uit Rijswijk diverse verwondingen op en moest naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer kreeg meerdere rake klappen en schoppen tegen zijn lichaam van verschillende jongeren, nadat hij tijdens een wandeling had gevraagd of ze anderhalve meter afstand wilden houden tot hem en zijn vriendin.

Tijdens het politieonderzoek is er een buurtonderzoek gedaan en kwamen er tips binnen na de uitzending van Team West. Dit leidde tot de aanhouding van vier verdachten: een 14-jarige jongen, twee 16-jarige jongens en een 19-jarige jongen. De drie jongste verdachten zijn afkomstig uit Den Haag, de 19-jarige verdachte komt uit Rijswijk. Zij werden thuis aangehouden op verdenking van openlijk geweld en worden verhoord.

Oplettende kijkers

Op dinsdag 31 maart besteedde het opsporingsprogramma Team West aandacht aan deze zaak. Dankzij tips van oplettende kijkers ontving het rechercheteam bruikbare informatie over de identiteit van de verdachten.

Deel dit artikel: