Reeks autobranden in Leidschendam-Voorburg houdt aan, nu is het twee keer raak in een nacht

Nu ging een auto aan de Venestraat in Leidschendam in vlammen op. I
Nu ging een auto aan de Venestraat in Leidschendam in vlammen op. I © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Weer zijn in Leidschendam auto's in vlammen opgegaan. In de nacht van dinsdag op woensdag was het om 3.00 uur raak in de Gravin Juliana van Stolberglaan en om 5.15 uur op de parkeerplaats aan de Venestraat. De afgelopen weken zijn in de gemeente Leidschendam-Voorburg al meer dan tien auto's door brand verwoest.
In het radioprogramma Muijs in de Morgen legde burgemeester Klaas Tigelaar vorige week een verband tussen de overlast en de ramadan. Volgens hem wordt het iedere nacht drukker en onrustiger op straat. De onrust zou mede voortkomen uit het feit dat de politie deze mensen aanspreekt en waarschuwt. 'Iedereen moet zich aan de noodverordening houden, ook deze groep jongeren', benadrukt Tigelaar. 'Ze willen dat niet en blijven provoceren.'
De burgemeester heeft vanwege de vele branden en vernielingen diverse maatregelen genomen. Zo wordt er extra door de politie gesurveilleerd en is er camerabewaking in de wijken.

Ook in Den Haag

Niet alleen in Leidschendam was het de afgelopen uren raak, ook in Den Haag was een autobrand. Daar brandde dinsdagavond rond 23.30 uur een bestelbus, die was geparkeerd langs de Zijpendalstraat in de wijk Moerwijk, volledig uit.