Vestia schikt met accountants voor 25 miljoen

Vestia.
Vestia. © ANP
DEN HAAG - Woningcorporatie Vestia is met accountantsorganisaties KPMG en Deloitte een schikking overeengekomen over het derivatendebacle dat Vestia in 2012 bijna de kop kostte. De accountants keurden jaarrekeningen goed waarin ingewikkelde financiële producten waren opgenomen die waren bedoeld om renterisico's af te dekken.
De accountants betalen in totaal 25 miljoen euro aan Vestia. Maar ze erkennen geen schuld of aansprakelijkheid. Toen Vestia, als gevolg van die complexe derivaten in ernstige problemen kwam, moesten andere woningcorporaties bijspringen om de grootste corporatie van Nederland overeind te houden.
In totaal ging Vestia voor meer dan 2,5 miljard euro het schip in. De corporatie spant zich al jaren in om de schade van het derivatendebacle te verhalen op diegenen die de schade direct of indirect veroorzaakt zouden hebben.

Andere schikkingen

Eerder zijn bijvoorbeeld al schikkingen getroffen met oud-commissarissen van de corporatie en met ABN AMRO en Deutsche Bank. Of Vestia nog een zaak wil starten tegen de banken Nomura, Citibank, Société Générale, BNP Paribas en Barclays wordt volgens een zegsman nog bekeken.