Classic Match: Wordt Lisse of Rijnsburg kampioen op de slotdag van de competitie?

REGIO - De wedstrijd tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys op 13 mei 2006, is wellicht de meest legendarische wedstrijd die sinds de eeuwwisseling is gespeeld in de Bollenstreek. De ingrediënten op de laatste speeldag waren simpel: Lisse had voor het kampioenschap genoeg aan één punt, Rijnsburg moest winnen. Op een bomvol sportpark Ter Specke troffen beide ploegen elkaar.

Vertrouwende namen verschenen aan de aftrap in Lisse. Zo had Rijnsburg onder andere Erwin van der Lugt, Dennis Groot en Raymond Kolder in de selectie. Het team van de thuisploeg was ook niet misselijk. Zo trokken onder andere Michael van der Laan, Kevin Winter en topscorer van de hoofdklasse A Jeffrey Winter het geel-blauw aan op die lentedag in 2006.

Negentig minuten lang stond het 0-0. Lisse leek kampioen te worden van de toenmalige hoofdklasse A. Maar ten dook plotsklaps Martijn Gootjes op voor het Lisse-doel. Kopbal, raak: 0-1. Het Rijnsburgse Boys van Ted Verdonkschot pakte het eerste van de drie kampioenschappen in vier jaar. En de legende van Gootjes was geboren.

Omroep West zendt deze wedstrijd zaterdagmiddag 16 mei opnieuw uit. Kijk hieronder mee.

LEES OOK: Amateurvoetballers mogen weer het veld op: 'Niet naar dit moment uitgekeken'

Deel dit artikel: