Grote zoekactie op strand bij Kijkduin: 'Staat los van zoektocht naar vermiste surfer'

Hulpdiensten zoeken naar een vermist persoon
Hulpdiensten zoeken naar een vermist persoon © Omroep West
DEN HAAG - Op het strand bij Kijkduin in Den Haag is een grote zoekactie geweest naar een persoon die sinds zaterdagmiddag is vermist en zich mogelijk in het water kan bevinden. Ook is er een stapeltje kleding op het strand aangetroffen. 'De zoekactie staat los van de eerdere zoekacties naar de vermiste surfer.' De zoekactie is ter hoogte van Strandslag 6. Rond 21.00 uur werd de zoekactie gestaakt. Er is niemand aangetroffen.
De hulpdiensten waren met veel materieel aanwezig. Zo werd er gezocht met voertuigen, boten en een helikopter. 'We hebben aardig lang doorgezocht', aldus een woordvoerder van de Kustwacht. 'Maar we hebben niemand kunnen vinden en het werd uiteindelijk te donker om verder te zoeken.' Of de zoekactie een vervolg krijgt, is niet bekend.

De zoekactie heeft volgens de politie en de brandweer niets te maken met een zoektocht naar de 23-jarige Mathijs uit Delft die maandagavond samen met nog vier andere surfers in de problemen kwam. De lichamen van vier surfers werden geborgen, maar het lichaam van Mathijs is nog altijd niet gevonden.