West Sport Archief: Westlandia pakt eerste grote prijs in clubhistorie

WESTLAND - In de maanden mei en juni duikt Omroep West het archief in om wekelijks een historisch moment van de afgelopen jaren naar voren te halen. Deze week gaan we terug naar mei 2009. Westlandia wordt afdelingskampioen in de zondaghoofdklasse A door Omniworld met 2-0 te verslaan.

Het is een knappe prestatie van de Westlanders, die in 2007 promoveerden vanuit de eerste klasse naar de hoofdklasse. De titel op het - dan nog hoogste amateurniveau - betekent de eerste grote prijs voor Westlandia.

Absolute blikvangers dat seizoen zijn Marko van der Knaap en Raily Ignacio. Eerstgenoemde laat dat ook in het kampioensduel tegen Omniworld zien door de 0-2 te maken. Even daarvoor kwam Westlandia op 0-1, door een eigen doelpunt van Omniworld.

Publiekslieveling

Ignacio ontpopt zich in dat seizoen tot publiekslieveling. De rappe aanvaller, die voor zijn avontuur bij Westlandia voor HMSH speelde, trekt zelfs de aandacht van profclubs. Uiteindelijk legt ADO Den Haag de aanvaller na het kampioensjaar bij Westlandia vast.

Deze wedstrijden plaatsen we de komende weken:
Zondag 24 mei: ADO promoveert in 2008 naar eredivisie
Zondag 31 mei: Katwijk wordt algeheel landskampioen in 2013
Zondag 7 juni: TONEGIDO wint Amstel Cup na penalty's
Zondag 14 juni: Den Haag/Trimeur in 1999 kampioen na lange strafschoppenreeks

Vorige edities:

LEES OOK:

Meer over dit onderwerp:
WESTLANDIA WEST SPORT ARCHIEF AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: