Brand in vloeistoftank Koudekerk onder controle

De tank waar de vloeistof in zit
De tank waar de vloeistof in zit © MediaTV
KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De situatie in de tank met vloeistof van asfaltbedrijf Latexfalt in Koudekerk aan den Rijn is onder controle. Zondag ontstond er brand in de tank, die een olie-achtige substantie bevat. Door die brand liep de temperatuur in de tank op, waardoor er een ontploffingsgevaar ontstond. Inmiddels is de temperatuur weer gedaald en heeft de brandweer de situatie weer overgedragen aan Latexfalt.
De vloeistof in de tank werd zondag door een nog onbekende reden te warm. Normaal gesproken wordt de vloeistof op een bepaalde temperatuur gehouden, maar nu lukte dat dus niet, waardoor er mogelijk een gevaar op ontploffing ontstond. Ondanks dat er geen vlammen waren te zien, hield de brandweer met alle scenario's rekening. 'We zijn op het ergste voorbereid', aldus een woordvoerder zondagavond.
De brandweer had voor de zekerheid opgeschaald naar grote brand. Zo werden er meerdere eenheden ingeroepen, ook was er een schuimblusvoertuig uit Rotterdam ter plaatsen om eventuele hulp te verlenen. Het bleek allemaal niet nodig, in de loop van de nacht van maandag op zondag daalde de temperatuur tot een veilig niveau.

Brand

Eerder op zondagavond werd er al brand gemeld bij het bedrijf. 'De vloeistof had zijn bewaartemperatuur overschreden, wat zorgde voor rookontwikkeling', zei de brandweerwoordvoerder. Ook het brandalarm van het bedrijf ging af en dat was ver in de omgeving te horen. Een deel van de Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn, waar het bedrijf aan ligt, werd afgezet vanwege de waterwinning. Ook het team van het grootschalig watertransport is aanwezig.