Zoektocht bij Noordelijk Havenhoofd: 'Geen surfboard maar plastic'

Zoektocht bij Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen
Zoektocht bij Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen © Regio15
DEN HAAG - Bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen zou dinsdagochtend een surfplank in het water zijn gezien, zo meldt een woordvoerder van de Kustwacht. Er werd met veel materieel, waaronder een vliegtuig en een helikopter gezocht. De zoektocht werd aan het einde van de ochtend beëindigd. Het bleek niet om een surfplank, maar om plastic te gaan, meldt de politie.
In de omgeving van het havenhoofd kwamen vorige week in zee vijf surfers om het leven. Een van hen, de 23-jarige Mathijs uit Delft, wordt nog vermist. Ook het surfboard van hem wordt nog vermist.
Bij de zoektocht waren ook een boot van de KNRM en een vliegtuig van de Kustwacht betrokken. Rond 10.15 uur was er een melding dat iemand iets had gezien in het water aan die kant van de haven van Scheveningen, bevestigt de politie.
Vorige week maandagavond kwamen vijf surfers om het leven toen ze in de problemen kwamen in de Noordzee. De 30-jarige Joost en Sander van 38 uit Den Haag bezweken diezelfde avond nadat ze uit het water waren gehaald. De lichamen van de 24-jarige Pim uit Den Haag en Max van 22 uit Delft zijn dinsdag geborgen.

Surfplank

Het lichaam van de 23-jarige Mathijs werd wel gesignaleerd, maar kon niet worden geborgen. De politie gaf maandag een foto vrij van de surfplank van Mathijs.