Drie nieuwe verdachten aangehouden voor drugshandel per post

VOORBURG - Justitie heeft twee mannen uit Spijkenisse en een man uit Rotterdam aangehouden in een zaak van drugshandel via het zogeheten darkweb. In deze zaak werden eerder al mannen uit Voorburg en Pijnacker opgepakt. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De zaak draait om de verkoop van drugs aan afnemers in Duitsland. Samen met de Duitse justitie werden in februari een 40-jarige Voorburger en een man van 38 uit Pijnacker gearresteerd. Justitie in Duitsland denkt dat de man uit Voorburg de verkoop van drugs regelde op het darkweb, een illegaal deel van internet. De man uit Pijnacker reed met de drugs naar Duitsland en deed de handel daar op de post naar de afnemers.

De verdachte uit Pijnacker is voor zijn aanhouding geobserveerd. Daarbij bleek dat hij regelmatig over de vloer kwam bij een 33-jarige Rotterdammer. Die is op 22 april aangehouden. Hij wordt verdacht van het leveren van de drugs, aldus het Openbaar Ministerie.

XTC-pillen

De Rotterdammer kreeg de handelswaar weer van een vader en zoon van 59 en 30 jaar uit Spijkenisse, die een bedrijf hadden in Barendrecht. In hun bedrijfsruimte lagen ruim 400.000 xtc-pillen en ketels voor de productie van de drugs.

Het voorarrest van de verdachten uit Rotterdam en Spijkenisse is door de rechtbank eerder deze maand met 90 dagen verlengd, zo meldt justitie.

Deel dit artikel: