Eerste coronaproof popfestival met Pinksteren in Den Haag

DEN HAAG - De versoepeling van de coronaregels voor de horeca wordt in het Haagse Zuiderpark gevierd met het eerste coronaproof festival. Bij het Lucky Thirty Festival op 1 juni moeten de bezoekers bij de optredens van onder meer Sjaak Bral, Ed Struijlaart en Tim Akkerman verplicht anderhalve meter afstand van elkaar houden. De dertig beschikbare kaartjes gaan woensdag 27 mei in de verkoop.

Initiatiefnemer van het festival is de R.G. Ruijs Stichting. 'We zijn nog druk aan het uitzoeken welke projecten we wanneer en op welke manier weer kunnen opstarten', legt organisator Robert-Jan Rueb uit. 'Maar toen premier Mark Rutte dinsdag aankondigde dat festivals weer mochten met maximaal dertig bezoekers op anderhalve meter afstand, begon het wel heel erg te kriebelen bij ons.'

Met het festival, dat precies om 12.00 uur begint als de horeca weer open mag, willen de organisatoren vooral aandacht vragen voor de moeilijke situatie waar de hele muziekbranche nu in verkeert. Alle grootschalige festivals en optredens zijn stil komen te liggen. De dertig kaarten worden verkocht via de Facebookpagina van het evenement. Hier maakt de organisatie ook bekend hoe alle RIVM-regels nageleefd moeten worden. Muziekliefhebbers die geen kaartje kunnen bemachtigen kunnen op 1 juni via een livestream op afstand meekijken met het evenement.

LEES OOK: Kappers, terrassen en bioscopen mogen weer open: lees hier wanneer

Deel dit artikel: