Drugskoks of slachtoffers mensenhandel? In Wateringen opgepakte Mexicanen horen uitspraak

Het drugslab werd ontdekt in een pand aan de Schipluidenseweg
Het drugslab werd ontdekt in een pand aan de Schipluidenseweg © Regio15
WATERINGEN - De rechtbank in Den Haag doet dinsdag uitspraak tegen drie Mexicanen die eind februari 2019 werden aangehouden voor vermeende betrokkenheid bij grootschalige productie en bezit van drugs in een drugslaboratorium in Wateringen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste zes jaar cel tegen het drietal.
Volgens het OM werden de mannen speciaal uit Mexico ingevlogen voor de productie van drugs in het laboratorium op de Schipluidense weg in Wateringen.
De mannen - twee broers van 59 en 54 en een man van 40 - werkten er volgens justitie aan de productie van de drugs crystal meth. Toen de politie de loods eind februari 2019 binnenviel vonden ze honderden kilo's drugs gevonden, waaronder crystal meth. De straatwaarde bedroeg ongeveer 80 miljoen euro.
De crystal meth lag klaar in kilozakken om verhandeld te worden
De crystal meth lag klaar in kilozakken om verhandeld te worden © Openbaar Ministerie

Mensenhandel

Zelf zeggen de mannen dat ze slachtoffer zijn van mensenhandel en dat ze gedwongen werden te werken. De rechtbank doet om 13.00 uur uitspraak.
De zaak van de andere verdachten - een Rotterdammer en twee mannen uit de Dominicaanse Republiek - is op een later moment. Zij zitten niet vast.