Verlaten Velden: Rijnsburgse Boys pakt in 2009 de titel tegen aartsrivaal Quick Boys

RIJNSBURG - De voetbalvelden liggen er sinds half maart verlaten bij. De competitie is noodgedwongen vroegtijdig beëindigd en het wachten is op het moment dat er weer gejuicht kan worden vanaf de tribunes. Omroep West doet een rondje langs de verlaten velden van de voetbalclubs uit onze regio. Een mooie manier om nog even na te genieten van de tijden dat de tribunes nog vol zaten. Vandaag: Sportpark Middelmors in Rijnsburg.

Na een aantal omzwervingen komt Rijnsburgse Boys in 1957 definitief terecht op Sportpark Middelmors. Rijnsburgse Boys wordt in 1930 opgericht. Eerst nog als Rijnsburgse Football Club (RFC). Maar aangezien deze afkorting al door een andere club in gebruik is, wordt de naam al snel veranderd in Rijnsburgsche Boys.

Het laatste kampioenschap vierde Rijnsburgse Boys in 2009 op het eigen sportpark. De Rijnsburgsers spelen thuis tegen Quick Boys, toch een aartsrivaal. Rijnsburgse Boys wint dankzij doelpunten van Bart Freke en Martijn Gootjes met 2-0 en bereikt daarmee de vijfde titel in de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

LEES OOK:

Deel dit artikel: