Man veroordeeld tot een half jaar cel voor inrijden op agenten

SCHIPLUIDEN - Een 53-jarige man uit Schipluiden is veroordeeld tot één jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, wegens poging tot doodslag op twee politiemensen. De man probeerde hen aan te rijden bij een alcoholcontrole. De agenten konden ternauwernood het vege lijf redden. Justitie had twee jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk geëist.

Het gebeurde op de Westlandseweg in Delft, waar de agenten een fuik hadden ingericht. De man uit Schipluiden kreeg een stopteken van één van de agenten, maar negeerde dat en gaf gas. Hij gebaarde naar de agent dat die aan de kant moest gaan. De agent sprong op het laatste moment opzij en kon zo voorkomen dat hij werd aangereden.

De tweede agent stond even verderop een andere automobilist te controleren. Ook hij gaf een stopteken aan de man, maar zonder effect. De verdachte reed ook op deze agent af, en die moest zich platdrukken tegen de auto die hij aan het controleren was om niet geraakt te worden. De politiemensen zetten daarop de achtervolging in. Na een korte dollemansrit werd de man uiteindelijk aangehouden bij zijn huis in Schipluiden.

Rijontzegging

Twee weken geleden, bij de behandeling van zijn zaak, zei de verdachte dat hij de agenten niet had gezien omdat de weg slecht verlicht was. De rechtbank gelooft dat niet, en vindt twee pogingen tot doodslag bewezen. De man verdwijnt niet alleen voor een half jaar achter de tralies, hij is ook daarna zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt.

Meer over dit onderwerp:
DELFT SCHIPLUIDEN
Deel dit artikel: