Inwoners Leidschendam betrappen 'brandstichters'

LEIDSCHENDAM - Inwoners van Leidschendam hebben vrijdagavond twee brandstichters betrapt die probeerden rommel in brand te steken. Agenten hebben de twee aangesproken, maar die zijn uiteindelijk niet aangehouden omdat er volgens een woordvoerder te weinig bewijs was. Leidschendam is de afgelopen weken geteisterd door een groot aantal autobranden.

Volgens omstanders zouden de twee zijn aangesproken door buurtvaders die rondliepen in de wijk. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Een woordvoerder zegt dat agenten de brandstichting hebben onderzocht, maar dat er te weinig bewijs was om de twee aan te houden. De woordvoerder kan niet zeggen waar in Leidschendam dit speelde en of het om mannen of vrouwen gaat.

Het is al langere tijd onrustig in Leidschendam-Voorburg. Sinds eind april wordt Leidschendam-Noord geteisterd door een serie autobranden en vernielingen. Extra politiesurveillance en cameratoezicht bleken niet te werken. Zes onruststokers kregen een gebiedsverbod opgelegd, waarna het een paar dagen rustig bleef. Daarna begon de onrust weer.

Hieronder zie je waar de autobranden de afgelopen weken waren in Leidschendam.

Meer over dit onderwerp:
LEIDSCHENDAM AUTOBRANDEN
Deel dit artikel: