Man uit Ouderkerk aan den IJssel aangehouden in internationale drugszaak

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL - De politie in Oost-Vlaanderen heeft een netwerk van internationale drugssmokkel opgerold. Daarbij zijn zes aanhoudingen verricht in Belgiƫ en drie in Nederland. Een van de verdachten is een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel.

De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar België te hebben gesmokkeld. Eerder deze week werden in samenwerking met de Nederlandse politie verschillende huiszoekingen uitgevoerd.

Bij de negen huiszoekingen in België werd meer dan twee miljoen in cash geld, veertig auto's, negentig motorfietsen, juwelen, diamanten en luxe horloges in beslag genomen.

Cash geld en dure horloges

In Nederland werden drie huiszoekingen gedaan. Naast de woning van de verdachte uit Ouderkerk aan den IJssel ging het om huizen in Boxtel en Etten-Leur. De politie heeft beslag gelegd op de woning van de verdachte uit Ouderkerk aan den IJssel.

Ook is beslag gelegd op een luxe auto van het merk Mercedes en de bankrekening van de 31-jarige verdachte. Daarnaast zijn bij de huiszoekingen juwelen, 20.000 euro cash geld, dure horloges en gegevensdragers in beslag genomen.

Overlevering

De drie Nederlandse verdachten, naast de verdachte uit Ouderkerk ook een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 62-jarige man uit Rotterdam, zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie. Ze zitten in voorlopige hechtenis.

De rechtbank in Amsterdam beslist volgende week of ze overgeleverd worden aan België.

Meer over dit onderwerp:
DRUGSHANDEL DRUGS OUDERKERK AAN DEN IJSSEL
Deel dit artikel: