Zoektocht vermiste surfer gestaakt: niets gevonden bij Noordelijk Havenhoofd

Het Havenhoofd was afgesloten
Het Havenhoofd was afgesloten © Regio15
DEN HAAG - De zoekactie bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen is gestopt. Hulpdiensten waren zondagmiddag massaal aanwezig om te zoeken naar het lichaam van de vermiste surfer Mathijs. Hij is sinds het surfdrama op 11 mei vermist. Een van de honden had mogelijk een spoor opgevangen, maar er is niets aangetroffen.
De hond had mogelijk een spoor opgevangen, maar het kon volgens een politiewoordvoerder ook niet zo zijn. 'Iedere aanwijzing wordt serieus onderzocht', aldus de woordvoerder. Iets voor 16.00 uur waren daarom veel hulpdiensten aanwezig, waaronder duikers van de brandweer en leden van het SAR-team die zondag op zoek waren naar Mathijs.
De entree van het Havenhoofd werd aan het einde van de middag afgesloten. Ook aan de strandzijde mochten mensen niet in de buurt van de basaltblokken komen. Rond 17.00 uur werd de zoektocht gestopt en vertrokken de hulpdiensten omdat er niets aangetroffen was. Over een eventuele nieuwe zoektocht is nog niets bekend. 'Zodra de weersomstandigheden het toelaten, zal weer gezocht worden', aldus de politiewoordvoerder.