Karin Bloemen, Tino Martin en K3 in actie voor ernstig zieke kinderen

DEN HAAG - Met het nummer 'Het Lachende Traantje' van Karin Bloemen is maandagavond om 22.00 het startschot gegeven voor een speciale week van Stichting Gilat. Bekende Nederlanders verrassen de komende dagen ernstig zieke kinderen met videoboodschappen. Normaal gesproken geeft Gilat optredens aan zieke kinderen in bijvoorbeeld het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Door de coronamaatregelen kan dit niet meer.

Het idee voor de single van Bloemen vindt zijn oorsprong in het Omroep West-televisieprogramma FRITS!. Bloemen gaf toen aan een liedje te willen maken voor Gilat. Daarmee kwam een langgekoesterde wens uit van oprichter Jair Eisenmann van de Stichting Gilat. Het liedje moest over een lachend traantje gaan. Zo geschiedde.

Naast Bloemen doen ook artiesten als Tino Martin, K3, Vajèn van den Bosch en Ralf Mackenbach mee aan de actie. De zangers en zangeressen verrassen deze week ernstig zieke kinderen met videoboodschappen. Centraal staat steeds de lach.

Kinderen geïsoleerd

'Lachen is belangrijk voor de genezing van de kinderen', zegt Bart Bosch die verbonden is aan Stichting Gilat. 'Ik zeg niet dat een positieve boodschap van K3 een kind geneest, maar lachen helpt doodzieke kinderen wel. Belangrijk is dat er genoeg gelachen wordt.'

Vóór de uitbraak van het coronavirus leefden de kinderen al behoorlijk geïsoleerd in de ziekenhuizen. Dat is door de virusmaatregelen er niet beter op geworden. Zo mag er slechts één ouder het kind bezoeken en is het voor Stichting Gilat niet meer mogelijk om de kinderen te verblijden met kindertheater.

Zoveel mogelijk artiesten

Mensen kunnen zelf ook een boodschap voor kinderen opnemen. 'We hopen dat zoveel mogelijk artiesten het doen', zegt Bosch. 'Gewoon een fijne boodschap waardoor er veel gelachen wordt.' Insturen kan via de website.

LEES OOK: Jim Bakkum en Glennis Grace zingen voor zieke baby Jayme: 'Dit nummer mocht niet ontbreken'

Meer over dit onderwerp:
STICHTING GILAT JULIANA KINDERZIEKENHUIS
Deel dit artikel: