Politie schiet man met hakbijl neer op Scheveningen

DEN HAAG - Op de Neptunusstraat op Scheveningen heeft de politie een man neergeschoten. De man zou rond 19.00 uur met een hakbijl hebben rondgelopen en verschillende mensen hebben verwond. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Een deel van de Neptunusstraat is afgezet met rood-wit lint. In de straat is veel politie aanwezig. Omroep Westverslaggever Hans Otte is ter plekke. De man met de hakbijl zou in de straat wonen, het zou gaan om een twintig-jarige man die 'doorgesnoven' zou rondlopen. Een buurman zou hem geprobeerd hebben te stoppen, waarna hij deze belaagde. Op Dumpert is op een video te zien hoe de politie de verdachte neerschiet.

Frits Hubel, de eigenaar van de gesloten Koffiekiosk in de Neptunusstraat, weet wat daarna is gebeurd. 'Op een bankje op zijn terras zaten twee mensen een patatje aan te eten. De twee vluchtten voor de man met de hakbijl. Vervolgens zou hij een fietser hebben verwond', vertelt Hubel aan de verslaggever van Omroep West.

Ziekenhuis

Een ambulance zou onder politietransport een slachtoffer hebben vervoerd naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet nog onderzoek naar het schietincident.

Deel dit artikel: