Man met hakbijl verwondde twee mensen en vernielde deuren

DEN HAAG - De man die donderdagavond door de politie werd neergeschoten in de Neptunusstraat in Den Haag, heeft twee mensen verwond en meerdere deuren vernield. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De 34-jarige Hagenaar ligt zwaargewond in het ziekenhuis, de slachtoffers zijn ter plaatse behandeld. Eén van hen is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdag rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat er een man met een bijl over straat liep. Hij is ter plekke door een agent neergeschoten. Op dat moment had hij al twee omstanders verwond.

De neergeschoten verdachte is nog niet verhoord. De aanleiding voor het incident is nog niet duidelijk, zegt het OM. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door de agent. Het incident is op verschillende video's te zien.

'Schiet niet op die hond'

De man met de hakbijl zou in de straat wonen en 'doorgesnoven' rondlopen. Een buurman zou hem geprobeerd hebben te stoppen, waarna hij deze belaagde. Een buurtbewoonster is nog zichtbaar geëmotioneerd. Ze zag hoe de man werd neergeschoten en is zich rot geschrokken.’Ik riep nog naar de politie schiet niet op die hond! Het is vreselijk wat er is gebeurd, ik zag ook het bloed op de grond.’

Verschillende mensen die de man op straat zagen, hebben aangifte van bedreiging of poging doodslag tegen de 34-jarige man gedaan. Het OM roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

'Ken hem als een vriendelijke man'

Frits Hubel, de eigenaar van de gesloten Koffiekiosk in de Neptunusstraat, weet wat daarna is gebeurd. 'Op een bankje op zijn terras zaten twee mensen een patatje aan te eten. De twee vluchtten voor de man met de hakbijl. Vervolgens zou hij een fietser hebben verwond', vertelde Hubel donderdag aan een verslaggever van Omroep West.

‘Ik ken hem als een vriendelijke man, hij werkt gewoon, ik vind het ook vervelend voor hem', zegt een buurtbewoonster die anoniem wil blijven tegen Omroep West. Een andere buurtbewoonster is zich rot geschrokken. Zij zag hoe de man insloeg op de deur en een raampje erboven.

Ook een raampje is vernield | Foto: Omroep West

Meer over dit onderwerp:
NEPTUNUSSTRAAT DEN HAAG
Deel dit artikel: